open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
U toku dana naoblačenje, narednih dana izgledne padavine
U Bosni i Hercegovini danas prijepodne očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.
27.09.2021. u 08:25
get url
text

Razvoj oblačnosti u drugom dijelu dana širom Bosne će uvjetovati lokalne pljuskove, rijetko i slabu grmljavinu. U Hercegovini je poslijepodne moguć slab kratkotrajan lokalni pljusak u sjevernim, istočnim i jugoistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

U Sarajevu se prijepodne očekuje pretežno sunčano vrijeme. Povećanje oblačnosti očekuje se u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima povremeno može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

U utorak u većem dijelu Bosne najavljeno je pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima ponegdje praćenim grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Prema kraju dana prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 16 do 22, na jugu od 23 do 29 stepeni Celzijusa.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Posavini i Krajini se očekuje kiša i pljuskovi. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 stepeni Celzijusa.

U četvrtak će u Bosni biti oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslijepodne slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na istoku Bosne i na krajnjem jugoistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od devet do 15, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu od 22 do 27 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.