open-navfaktor-logo
search
Tragedija na cesti
U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo mladi Bužimljanin
Kako saznajemo, nesreća se dogodila uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na cesti
11.07.2019. u 18:35
get url
text

Dvadesetjednogodišnji mladić iz Bužima je poginuo, dok je drugi teško povrijeđen u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mjestu Osoji kod Bužima, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Nesreća je policiji prijavljena oko 22.55 sati, a na mjesto događaja odmah su upućeni policija i Služba hitne pomoći lokalnog Dom zdravlja.

Portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić kazao je da je u nesreći učestvovao "golf 2", kojim je upravljao poginuli mladić i sa kojim je na mjestu suvozača bio mladić koji je teško povrijeđen, te "opel astra" u kojoj nije bilo stradalih.

Kako saznajemo, nesreća se dogodila uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na cesti vozača "golfa", koji je, krećući se velikom brzinom, "zakačio" drugo vozilo, uslijed čega je potpuno izgubio kontrolu nad vozilom.

- Smrtno je stradao vozač "golfa" S. A. (21), dok je suvozač iz istog vozila Dž. I. (21) zadobio teške povrede i on je prevezen u Kantonalnu bolnicu Bihać na dalje zbrinjavanje - kazao je Šiljdedić.

Kako su javili lokalni portali, poginuo je Senad Alešević, dok je povrijeđen Džejlan Isaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.