Holandija

U teškoj nesreći na autoputu poginuo Asim efendija Cviko, imam iz BiH

Objavljeno: 07.12.2018. u 17:36

Nesreća se dogodila u utorak oko 10 sati ujutro, kada je na efendiju Cviku, koji je stao u traci za hitne slučajeve, najvjerovatnije zbog kvara na automobilu, naletio kamion koji je prolazio

FOTO: FACEBOOK

Asim efendija Cviko, 70-godišnji penzionisani imam, porijeklom iz BiH, poginuo je u teškoj nesreći koja se prije tri dana dogodila na autoputu u Holandiji..

Nesreća se, prema pisanju belgijskih medija dogodila u utorak oko 10 sati ujutro, kada je na efendiju Cviku, koji je stao u traci za hitne slučajeve, najvjerovatnije zbog kvara na automobilu, naletio kamion koji je prolazio.

Efendija Cviko poginuo je na mjestu nesreće.

Njemu je jučer iza ikindije klanjana dženaza u džamiji u Liježu, a ukop će biti obavljen sutra na mezarju u ilidžanskom naselju Butmir.

Foto: FACEBOOK

Asim ef. Cviko obnašao je dužnost imama u nekoliko bosanskih džemata u zapadnoj Evropi, među kojima su džemati u Aachenu, Antwerpenu i Amsterdamu.

Brojne džamatlije su putem društvenih mreža izvijestile o smrti uvaženog imama Cvike, uz dove Uzvišenom da mu se smiluje, olakša kaburska iskušenja i uvede ga u Džennet.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije