open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
U taboru Veleža optimistični pred duel sa TOŠK-om
Fudbaleri Veleža sutra gostuju u Tešnju gdje će snage odmjeriti s TOŠK-om u utakmici šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.
18.10.2022. u 16:22
get url
text

Trener Veleža Amar Osim kazao je kako Rođeni, kao osvajači Kupa, imaju obavezu u tom takmičenju.

- Prošle godine vidjeli smo koliko osvajanje ovog takmičenja može značiti klubu i zato Kup BiH moramo shvatiti ozbiljno. Dat ćemo sve da utakmicu protiv TOŠK-a riješimo u svoju korist, imamo dovoljno igrača koji mogu zamijeniti ove što igraju inače i vjerojatno ćemo nešto promijeniti. U svakom slučaju, napravit ćemo ekipu za koju smatramo da je u tom trenutku najspremnija – najavio je Osim sutrašnju utakmicu.

Golman Veleža Marko Jovičić smatra kako je Velež favorit, ali će to svakako biti teška i zahtjevna utakmica.

- Igramo u gostima, znamo kakav teren nas očekuje i moramo se više psihički pripremiti za njega. TOŠK je jaka ekipa, ali ako damo sve od sebe mislim da možemo proći - istakao je Jovičić.

Veznjak Rođenih Nemanja Anđušić kazao je kako će se ekipa maksimalno posvetiti TOŠK-u.

- Ostvarili smo jako bitnu pobjedu u utakmici protiv Slobode, mislim da nam je to možda i prekretnica u sezoni, odnosno hoćemo li ići prema donjem ili gornjem dijelu tabele. Sada se okrećemo utakmici Kupa, maksimalno ćemo se posvetiti TOŠK-u i nadamo se prolasku - kazao je Anđušić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.