open-navfaktor-logo
search
Zvanično
U svijetu fudbala počeo ljetni prijelazni rok
Među velikanima evropskog fudbala najaktivnija ovog ljeta je uprava španskog Real Madrida koja je već izdvojila stotine miliona eura za velika pojačanja
17.06.2019. u 08:56
get url
text

U svijetu fudbala danas je zvanično počeo period za transfer i registraciju igrača, trenera i drugog osoblja, javlja Anadolu Agency (AA).

Shodno pravilima Svjetske fudbalske organizacije (FIFA) transfer period će trajati do 2. septembra, kada će biti poznati konačni sastavi klubova koji će se širom svijeta boriti za trofeje.

Klubovi će moći dovoditi igrače i stručno osoblje i u zimskom prijelaznom roku koji će trajati od 4. do 31. januara naredne godine.

Među velikanima evropskog fudbala najaktivnija ovog ljeta je uprava španskog Real Madrida koja je već izdvojila stotine miliona eura za velika pojačanja.

Klub sa Santiago Bernabeua potvrdio je dolazak Ferlanda Mendyja, lijevog beka za kojeg su Lyonu izdvojili 50 miliona eura. To je već peto pojačanje jer su prije Mendyja za Real potpisali Rodrygo (54 miliona), Eder Militao (50 miliona), Luka Jović (65 miliona) i Eden Hazard (100 miliona).

Španski mediji tvrde da Real neće stati sa pojačanjima, te da sada pokušavaju dovesti francuske zvijezde Kyliana Mbappea i Paula Pogbu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.