open-navfaktor-logo
search
Odabrao Zmajeve
U Švedskoj tužni zbog Tahirovića: Nije pomogao ni Ibrahimović, selektor otkazao put u Rim
Talentovani fudbaler Rome Benjamin Tahirović odlučio je da će u budućnosti nositi dres Bosne i Hercegovine.
16.02.2023. u 10:19
get url
text

Za Tahirovića su bili zainteresovani i u Švedskoj, državi njegovog rođena. Selektor Švedske Janne Andersson proznao je da bi rado nadarenog fudbalera vidio u izabranoj vrsti. U tome je trebao pomoći i Zlatan Ibrahimović, ali Tahirović je odabrao Zmajeve.

- Iako sam rekao da ću prvi spisak objaviti tek u martu, slobodno mogu potvrditi da će jedno ime na tom spisku biti i Benjamin Tahirović - poručio je selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić.

Sportski direktor fudbalske reprezentacije Švedske Steffan Pettersson kaže da ih je Tahirović obavijestio o svom izboru.

- Da, odlučio je. Obavijestio nas je o svojoj odluci - rekao je Pettersson za Fotbollskanalen.

VEZANI TEKST - Faruk Hadžibegić potvrdio: Benjamin Tahirović je novi igrač BiH!

Na pitanje kako je to prihvatio, kazao je:

- Tužno, naravno. Znamo koliko je igračima u ovakvim situacijama, mnoge stvari dolaze u obzir, nije jednostavno, što poštujemo.

Švedske medije je zanimalo da li su mogli učiniti nešto drugačije.

- Ne, ne mislim tako. Ne vidim da smo mogli učiniti nešto drugačije. Ako gledate posljednje godine bilo je mnogo igrača koji su mogli birati druge reprezentacije, a odabrali su Švedsku i to se ne smije zaboraviti - smatra Pettersson.

On je zaključio da je selektor Švedske Janne Andersson planirao putovati u Rim kako bi se sastao s Tahirovićem nakon nedjeljne utakmice između Rome i Verone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.