Dr. Vesna Stanojević

U suncu treba uživati, ali umjereno

Objavljeno: 22.08.2019. u 19:12

Doktorica Stanojević pregleda pacijente u Sarajevu u okviru akcije, koja se od 29. jula do 23. augusta održava u četiri bh. grada. Radi se o besplatnim dermatološkim pregledima, savjetovanju te testiranju proizvoda za zaštitu od UV zraka.

 Specijalistica dermatovenerolog Vesna Stanojević preporuča da tokom ljeta stanovništvo, posebno osobe svijetle puti, ne bi trebalo da se izlaže suncu bez velike potrebe, a bitno je da prate savjete o UV indeksu.

- U ljetu treba uživati, ali izbjegavati izlaganje suncu kad je najjače (od 11.00 do 17.00 sati), ne izlagati se bez potrebe te štititi djecu koliko je to moguće. Treba to činiti umjereno - kazala je.

Preporučuje zaštitne kreme, ali i prozračnu i laganu garderobu te pokrivalo za glavu.    

Doktorica Stanojević pregleda pacijente u Sarajevu u okviru akcije, koja se od 29. jula do 23. augusta održava u četiri bh. grada. Radi se o besplatnim dermatološkim pregledima, savjetovanju te testiranju proizvoda za zaštitu od UV zraka. Zainteresiranost stanovništva je velika, a sumnjivi slučajevi upućuju se na daljnju proceduru.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije