open-navfaktor-logo
search
Ganić i ostali
U Sudu BiH danas počinje suđenje u predmetu "Dobrovoljačka"
U Sudu Bosne i Hercegovine za danas je planiran početak suđenja u predmetu "Dobrovoljačka", više od tri mjeseca nakon što je svih deset optuženih u ovom predmetu negiralo krivnju u vezi sa događajima od 3. maja 1992. godine u toj ulici u Sarajevu.
26.10.2022. u 09:19
get url
text

VEZANI TEKST - Crnalić o "Dobrovoljačkoj": Onaj ko se brani, rijetko čini zločine, uostalom poslušajte šta je govorio Kukanjac!

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine 27. aprila podiglo je optužnicu protiv Ejupa Ganića, Zaima Backovića, Hamida Bahte, Hasana Efendića, Fikreta Muslimovića, Jusufa Pušine, Bakira Alispahića, Enesa Bezdroba, Ismeta Dahića i Mahira Žiške.

Sud BiH potvrdio je optužnicu u kojoj se, između ostalog, navodi da su optuženi za vrijeme obavljanja tadašnjih funkcija u okviru svojih ovlaštenja, postupali suprotno pravilima međunarodnog humanitarnog prava, kršeći odredbe Ženevske konvencije o zaštiti civila za vrijeme rata.

Iz Tužilaštva BiH su ranije najavili saslušanje 277 svjedoka, kao i više vještaka, te prilaganje više od 500 materijalnih dokaza kojima namjeravaju potkrijepiti navode optužnice.

{$galerijaFotografija}

Sud BiH, Dobrovoljačka, 12.07.2022.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.