Šef stručnog štaba FK Željezničar Amar Osim nakon sinoćnje pobjede nad Zrinjskim kazao je kako njegovi izabranici "nisu igrali protiv Stupčanice iz Olova, već protiv Zrinjskog koji ima 25 dobrih igrača". Ovo poređenje baš se i nije svidjelo ljudima u NK Stupčanica.

Igrači, uprava NK Stupčanica, ali i svi građani Olova uvrijeđeni su novom neprimjerenom izjavom trenera Željezničara Amara Osima u kojoj je, govoreći o minimalnoj pobjedi protiv Zrinjskog, olovsku Stupčanicu spomenuo u ponižavajućem kontekstu.

- U Olovu je šampionska generacija Željezničara, deset puta vrednija i bolja od današnje, predvođena legendarnim Ribarom u prijateljskom meču sa nama igrala 2:2 – prisjetio se za program Radio Olova i ondašnji i današnji trener i legenda Stupčanice Ahmet Degirmendžić, kazavši kako je izjednačujući pogodak, glavom iz kornera, tada postigao, u samom finišu utakmice, veliki Katalinski, a da su u toj postavi bili i Jelušić, Kojović, Sprečo, Hadziabdić...

I u drugoj prijeratnoj utakmici Željezničar je predvođen Bračuljom remizirao sa Stupčanicom – bilo je 1:1. U prvoj i jedinoj poslijeratnoj utakmici, upravo pod trenerskom palicom Amara Osima, Željo je, prije nekoliko godina, slavio 3:1.

- U redovima Željezničara tada je igrao i Olovljanin Edin Višća i kada bi se htjeli spustiti na Amarov nivo komunikacije, mi bi sada mogli kazati da taj Olovljanin danas vrijedi kao cijela Željina postava – kazao je za Radio Olovo vidno uvrijeđeni Sadija Omerović, čovjek sa 40 godina sportskog staža u ovom Olovskom klubu.

- Stupčanica je organizovan i klub sa tradicijom. Postoji od 1922. godine pod imenima Bor, Radnik, Partizan i Stupčanica. Kada smo Željezničaru svojevremeno ustupili svoj stadion za meč sa banjalučkim Borcem, tadašnji Željin generalni sekretar Zdenko Jelić želio je pokloniti Stupčanici set starih dresova. Kada je ušao u klupske prostorije i vidio 12 novih kompleta Stupčanicinih dresova, odustao je. Neka o tome i o Stupčanici Amar upita gospodina Jelića, još je živ – istakao je Omerović.

- Stupčanica se vraća na staze stare slave! U prošloj sezoni dominirali su kantonalnom ligom ZDK, upisavši u 26 utakmica 26 pobjeda. Osvojili su uz to i KUP ZDK. To Željo u svom rangu niti je, niti će uspjeti. Sa duplom krunom i ovakvom statistikom ulazimo u drugu Federalnu ligu. Željezničar je uvijek dobrodošao u Olovo. Pozivamo ih na novi susret, ali ovaj put bez Amara Osima kao trenera. Sa njim, zbog ovakvih izjava, ne želimo sarađivati. Fudbal se igra na zemlji, a ne u oblacima odakle nas Osim junior posmatra – kazao je na kraju za Radio Olovo Ahmet Degirmendžić, 83. trener Stupčanice i legenda ovog kluba.