open-navfaktor-logo
search
PU Doboj
U Stanarima oduzeti trombloni, eksploziv, bombe i puške
Prilikom pretresa u Stanarima pronađeno i oduzeto je razno oružje, municija i predmeti koji potiču iz izvršenja krivičnih djela, potvrđeno je iz Policijske uprave Doboj.
09.06.2020. u 11:30
get url
text

Naglašavaju da su pretrese na tri lokacije izveli policijski službenici Policijske stanice Stanari, Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Pretresom kuće, drugih prostorija i vozila koje koristi osoba inicijala D. Š. s područja Stanara oduzeta je automatska puška, lovački karabin, lovačka puška, 488 komada metaka raznog kalibra, pet ručnih bombi, tri tromblona, devet inicijalnih kapisli, šest upaljača za eksploziv, dva sporogoreća štapina, dva okvira za pušku, jedan pištolj, četiri vojna noža, razni alati, kućanski i drugi predmeti.

Iz policije preciziraju da je pretresom kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi osoba inicijala D. G. iz Stanara pronađen i oduzet alat, dio vatrenog oružja i drugi predmeti.

Nad D. G. je izvršena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa i nedozvoljena proizvodenja i promet oružja ili eksplozivnih materija, dok je D. Š. lišen slobode zbog osnova sumnje da je izvršilo više krivičnih djela teška krađa, krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.