open-navfaktor-logo
search
Nakon tragedije
U Srebreniku proglašen Dan žalosti: Sutra dženaza stradalim mladićima
Obojici stradalih mladića sutra u 13.30 sati bit će klanjana dženaza i obavljen ukop na mezarju u Tinji kod Srebrenika
20.01.2020. u 17:38
get url
text

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je utorak, 21. januar, Danom žalosti zbog tragedije u kojoj su život izgubili Irmel Arnautović (29) iz Brezja i Ildahid Malkić (19) iz Tinje kod Srebrenika.

Oni su u subotu, oko 2.30 sati poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Šićki Brod – Srebrenik, kod mjesta Čanići u blizini Tuzle, kada se automobil "mercedes", kojim je upravljao stradali Malkić, sudario sa autobusom. Irmel je poginuo na mjestu, dok je Ildahid usljed teških povreda preminuo u UKC-u Tuzla. Ljekari  te zdravstvene ustanove i dalje se bore za život 19-godišnjeg Anela Arnautovića koji se nalazio s njima u vozilu i koji je zadobio po život opasne povrede.

Obojici stradalih mladića sutra u 13.30 sati bit će klanjana dženaza i obavljen ukop na mezarju u Tinji kod Srebrenika.

- Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima. Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti - saopćeno je iz gradske uprave Srebrenika. 

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović uputio je saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Arnautović i Malkić, te rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima tragično nastradalih.

- Povrijeđenima u ovoj saobraćajnoj nesreći želim brzo ozdravljenje - naveo je gradonačelnik Srebrenika. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.