Godišnjica genocida

U Srebrenicu pristiglo 179 autobusa i 2.021 automobil, nema incidenata

Objavljeno: 11.07.2019. u 09:58

Po podacima s kojima raspolaže "Štab akcije Srebrenica 2019", zadužen za sigurnosni aspekt tog skupa, za sada sve protiče mirno i u skladu sa planom

Na područje Srebrenice, gdje će danas biti obilježena 24. godišnjica genocida nad Bošnjacima, jutros do devet sati je pristiglo 179 autobusa i 2.021 automobil.

Po podacima s kojima raspolaže "Štab akcije Srebrenica 2019", zadužen za sigurnosni aspekt tog skupa, za sada sve protiče mirno i u skladu sa planom.

Štab, u kojem su osim pripadnika policije RS-a, prisutni i predstavnici drugih sigurnosnih agencija i međunarodnih organizacija, zasjeda od ranih jutarnjih sati, a rukovodi osiguranjem današnjeg skupa, potvrdio je Feni portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Precizirao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a nosilac aktivnosti osiguranja skupa, a da sve policijske strukture, koje su angažovane, imaju dobru saradnju, s ciljem da današnja komemoracija protekne u miru i bez incidenata.

Saobraćaj se na putu prema Srebrenici odvija normalno i bez većih zastoja.

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari danas će biti obilježena 24. godišnjica genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica i obavljen ukop identifikovanih žrtava genocida iz jula 1995. godine.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije