open-navfaktor-logo
search
Težak dan
U Srbiji 383 novozaražene osobe, 13 preminulih, 177 na respiratorima: Kon izjavio da je Beograd potencijalna bomba
U posljednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno novih 383 slučaja zaraze koronavirusom, preminulo je 13 osoba, dok ih je na respiratorima 177.
16.07.2020. u 17:01
get url
text

Ana Brnabić, premijerka, na današnjoj press konferenciji kazala je da je iza stanovnika ove zemlje još jedan težak dan i dodala da je daleko najveći rast broja zaraženih u Beogradu.

U Srbiji je do sada potvrđeno 19.717 slučajeva zaraze koronavirusom, od početka epidemije preminule su 442 oboljele osobe. Trenutno se na liječenju u bolnicama nalaze 4.662 osobe.

Po broju novooboljelih na prvom mjestu su i dalje Beograd i Novi Sad.

Srđa Janković , imunolog, kazao je da je oprez i dalje potreban.

- Još nismo izašli iz nepovoljne situacije, epidemija ne jenjava. Stvari se još uvijek mogu pogoršati – naglasio je Janković.

Olivera Ostojić, voditeljica Dječije klinike KBC "Dr. Dragiša Mišović", izjavila je ranije da se u toj bolnici trenutno liječi 22 djece pozitivne na koronavirus, a među njima su i četiri bebe u dobi od 28 dana.

- Beograd je u ovom trenutku potencijalna bomba - izjavio je Predrag Kon, epidemiolog, i naglasio da nema više prostora za pooštravanje mjera, osim uvođenja vanrednog stanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.