open-navfaktor-logo
search
Ništa neočekivano
U službi režima koji ne priznaje genocid u Srebrenici: Udruženje novinara Srbije dalo podršku Bazdulju
Udruženje novinara Srbije je svom saopćenju pružilo podršku svom članu, rođenom Travničaninu Muharemu Bazdulju koji je u Višegradu, u kojem je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu ubijeno više od  3.000 Bošnjaka, zabavljao sa negatorom genocida u Srebrenici, austrijskim književnikom Peterom Handkeom.
09.05.2021. u 17:49
get url
text

VEZANI TEKST - Dernečili sa negatorom genocida: Sa Handkeom "Romaniju" zapjevao i Muharem Bazdulj

- Sarajevsko Oslobođenje svom je nekadašnjem uredniku i višestruko nagrađivanom novinaru zbog prisustva u Andrićgradu ekspresno ukinulo i kolumnu, a glavna urednica se izvinjavala čitaocima zbog uznemiravanja uzrokovanog snimkom sa privatne zabave u čast Petera Handkea - navodi se u saopćenju.

Iz UNS-a su naglasili da je "ukidanje njegove slobode izražavanja, izraz nacionalizma i atak na slobodu govora u regionu". Inače, Bazdulj je i kandidat za člana Suda časti na izborima u Udruženju zakazanim za 29. maj.

Ništa od ovoga ne treba iznenaditi javnost u Bosni i Hercegovini. Ogromna većina medija u Srbiji je u službi režima koji i nakon 26 godina ne priznaje da su Vojska RS-a i MUP RS-a u julu 1995. u Srebrenici počinili najteži ratni zločin u Evropi nakon Drugog svjetskog rata - genocid.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.