open-navfaktor-logo
search
Odbio podnijeti ostavku
U slučaju otkaza Fonseci Roma pripremila četiri privremena trenerska rješenja
Nekoliko italijanskih medija prenijelo je vijest da je trener Rome Paulo Fonseca odbio podnijeti ostavku, a navodno su spremna četiri rješenja za privremenog trenera Vučice.
04.05.2021. u 11:39
get url
text

Poslije 34 kola Roma zuauzima tek sedmu poziciju na tabeli Serie A sa svega dva boda više od osmoplasiranog Sassuola.

Da stvar bude gora, Rimljani su u posljednjih pet prvenstvenih utakmica osvojili samo četiri boda, a uz sve to je stigao i težak poraz (6:2) od Manchester Uniteda u prvom polufinalnom susretu Evropske lige.

Trener našeg Edina Džeke jučer se sastao sam vlasnicima Rome Danom i Ryanom Friedkinom, te generalnim direktorom Tiagom Pintom, a sastanku koji je trajao sat prisustvovao je i Fonsecin menadžer.

Roma nije uručila otkaz Portugalcu, koji je insistirao na tome da neće podnijeti ostavku. Kako piše Il Messaggero Fonseca bi mogao dobiti otkaz ukoliko rimski sastav doživi još jedan ponižavajući poraz u revanšu od Uniteda.

Rimski list tvrdi kako su četverica trenera spremna da do kraja sezone zamijene Fonsecu, a to su Bruno Conti, Morgan De Sanctis, Fabrizio Piccareta i Alberto De Rossi, dok je Maurizio Sarri prvi kandidat za novog trenera Rome.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.