open-navfaktor-logo
search
Novac za šest klubova
U Slobodi nezadovoljni jer će dobiti manje novca od Sarajeva, Želje i Veleža
Početkom novembra ove godine, BH Telecom je izdvojio milion KM za nabavke usluga od šest fudbalskih klubova sa područja Federacije Bosne i Hercegovine.
30.11.2021. u 19:09
get url
text

Novac će dobiti FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Velež, FK Sloboda, FK Tuzla City i NK Čelik. No, neće dobiti isti dio "kolača", zbog čega su nezadovoljni u premijerligašu sa Tušnja.

- Prije svega moramo istaći zadovoljstvo što je FK Sloboda među šest renomiranih BiH fudbalskih klubova prepoznatih od strane Vlade FBiH i Uprave BH Telecoma. Nažalost, moramo izraziti negodovanje i nezadovoljstvo u najmanju ruku neravnomjernom raspodjelom budžeta.

Na osnovu Odluke Uprave BH Telecoma, od iznosa od milion KM, za nabavke usluga od fudbalskih klubova Sarajevo, Velež i Željezničar bit će izdvojeno po 220.000 KM, za FK Sloboda 125.000 KM i FK Tuzla City 115.000 KM, te za nabavku usluga od NK Čelik 100.000 KM.

Analizirajući navedenu odluku, logički se nameću pitanja o raspodjeli sredstava. Fudbalskim klubovima Sarajevo, Željezničar i Velež dodjeljuju se enormno veće sume novca u odnosu na ostale klubove iz Premijer lige.

Svima je poznato da je Tuzlanski kanton najmnogoljudniji na području Federacije BiH, dok stanje na tabeli u vrijeme donošenja ove odluke se isto ne poklapa sa raspodjelom novca. Marketinški zahtjevi od svih klubova su identični.

VEZANI TEKST - BH Telecom usluge premijeligaša platit će milion KM, ko će dobiti koliko novca?

FK Sloboda je najstariji klub od šest izabranih.

Ukoliko pogledamo iznose koje su dobili FK Sarajevo, FK Željezničar i FK Velež moramo se zapitati po kojem osnovu je donesena odluka?
Nadamo se da će u budućnosti svi koji žele podržati sportske kolektive širom BiH to uraditi na fer osnovi kako bi svi klubovi imali jednake temelje za rast, razvoj i djelovanje.

Dopis koji je poslan od strane FK Sloboda prošle sedmice još nije dobio odgovor od BH Telecoma.

Ovom prilikom i javnim putem želimo da pozovemo rukovodstvo BH Telecoma da naprave reviziju raspodjele budžeta na fer osnovi - saopćeno je iz FK Sloboda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.