open-navfaktor-logo
search
Namještanje utakmica
U skandalu sudjelovao i igrač iz BiH, devet ih protjerano iz fudbala
Nakon što je Federalni ured kriminalističke policije u novembru prošle godine izvršio pretrese i hapšenja u vezi s utakmicama 3. austrijske lige, a zbog sumnje u namještanje utakmica, danas su paralelno s kriminalističkim istragama koje su u toku povučene i prve mjere za aktere namještanja.
05.03.2022. u 23:05
get url
text

Sljedeći igrači su danas privremeno suspendovani od nadležne komisije do konačne odluke, koja se može donijeti tek nakon završetka svih istraga: Robert Bencun, Ratko Buljić, Dejan Ćosić, Miloš Gicić, Bartolomej Kuru, Marjan Markić, Dejan Nešović, Filip Petermanna i Andreas Strapajević.

Među suspendovanim je i jedan fudbaler iz BiH. Radi se o Ratku Buljiću, rođenom u Doboju. On je 2018 .godine igrao za Alfa Modriču, poslije čega odlazi u Austriju.

I kod svih ostalih prevladavaju prezimena s ovih prostora.

Privremena suspenzija ne utječe samo na njih kao igrače u Austriji, nego se odnosi na kompletan fudbalski svijet. Oni više ne smiju igrati, niti trenirati, niti obnašati bilo kakvu funkciju u fudbalu.

- Integritet u sportu je vrijedna imovina, bez obzira na ligu. Zbog toga smo se odlučili vrlo dobro proučiti te pratiti Treću ligu zbog potencijalno sumnjivih događanja od početka tekuće sezone - rekao je predsjednik OFB-a Gerhard Milletich.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.