open-navfaktor-logo
search
Derbi kola
U sjajnom ambijentu Bilinog polja Krpić Želju odveo na vrh Premijer lige
Plavi su do pobjede stigli zahvaljujući golovima kapitena Sulejmana Krpića u 49. i 71. minuti derbi susreta 4. kola PLBiH
10.08.2019. u 21:10
get url
text

Fudbaleri Željezničara zabilježili su i treću ovosezonsku pobjedu nakon što su u derbiju 4. kola BH Telecom Premijer lige na Bilinom polju savladali Čelik sa 2:0. Plavi su do pobjede stigli zahvaljujući golovima kapitena Sulejmana Krpića.

Na startu utakmice domaćin je bio bolji tim, a u 4. minuti Haris Dilaver je dobro šutirao glavom, ali je Filip Erić odličnom reakcijom spasio svoju mrežu. Samo nekoliko trenutaka kasnije Erić je dobro degažirao loptu za Ermina Zeca, koji je srušen u kaznenom prostoru gostiju, ali se glavni sudija utakmice Elvis Mujić nije oglasio, 

U dobroj prilici Zec je bio i u 26. minuti, no kada je Bojan Pavlović i bio savladan, stativa je spriječila vodeći pogodak Plavih.

{$galerijaFotografija}

Imali su gosti i tri vezana kornera u finišu prvog dijela, no iz njih se nije izrodilo ništa što bi vrijedilo izdvojiti, dok je nešto ranije Okić žestoko šutirao ka golu gostujućeg tima.

Poslije 0:0 u prvih 45 minuta gosti iz Sarajeva su imali dvije velike prilike na startu drugog dijela. Prvu je u 47. minuti promašio Ermin Zec, poslije dodavanja Damira Sadikovića, no samo dvije minute kasnije Sadikovićevo sjajno proigravanje u gol je pretvori Sulejman Krpić. Bio je to treći ovosezonski pogodak kapitena Plavih.

U 55. minuti uslijedio je petnaestominutni prekid što zbog pirotehnike, što zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren, pa je Mujić fudbalere i stručne štabove oba tima uputio ka tunelu Bilinog polja.

Samo nakon što je okončan prekid Čelik je imao dobru priliku u kojoj je Vrhovac pogodio prečku.

Željo je u 71. minuti udvostručio prednost. Petar Bojo je uzeo jednu loptu, domaći su tražili prekršaj, no glavni sudija se nije oglasio. Uslijedila je odlična kontra koju je povukao Ermin Zec, koju je na pravi način, poslije proigravanja Zeca, krunisao kapiten gostiju za četvrti ovosezonski pogodak.

U 77. minuti moglo je biti 0:3 nakon što je Mujezinović u prvom kontaktu s loptom "provozao" domaću odbranu, ali je Pavlović odbranio njegov šut.

Do kraja su gosti znalački znali očuvati vodstvo protiv jako dobrog Čelika koji je u finišu utakmice ostao bez snage. Ekipa Amara Osima tako je zabilježila i treću ovosezonsku pobjedu kojom su Plavi izbili na lidersku poziciju, a mreža Želje se ove sezone još nije zatresla, što je dodatno priznanje za novog lidera.

-

NK Čelik - FK Željezničar 0:2 10.08.2019.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.