open-navfaktor-logo
search
Gostuju na Grbavici
U Širokom "zbunjeni" formom Želje: Nikome nije jasno da su bez pobjede u proljetnom dijelu sezone
U susretu 29. kola Premijer lige BiH na Grbavici se sastaju Željezničar i Široki Brijeg, a susret su na konferenciji za novinare najavili vezni igrač Zvonimir Begić i trener Širokobriježana Toni Karačić koji je naglasio veliku važnost ove utakmice koja može puno toga donijeti njegovoj momčadi.
06.05.2021. u 12:32
get url
text

- Utakmica na Grbavici, bez obzira na kojem se mjestu Željezničar nalazi, uvijek je derbi. Poslije pobjede u hercegovačkom derbiju ozračje u timu je mnogo bolje. Čeka nas zahtjevna utakmica, pravi teren i protivnik koji, uprkos svemu, ima kvalitetu. Mi ćemo se potruditi napraviti pozitivan rezultat koji bi nas doveo korak bliže cilju. Vjerujem kako možemo do pobjede na Grbavici - kazao je Karačić.

Borbu za pobjedu na Grbavici najavio je i vezni igrač Zvonimir Begić koji svojim iskustvom uvelike donosi mirnoću u ekipi Tonija Karačića.

- Željezničar ima nekoliko sjajnih i iskusnih pojedinaca poput Štilića, Bekrića i Alispahića i nikome nije jasno kako je njihova ekipa bez pobjede u proljetnom dijelu sezone. Očito imaju nekih problema i mi ćemo to pokušati iskoristiti. Ova utakmica nam puno donosi, nema kalkulacija, idemo po bodove - naglasio je 30-godišnji Begić.

On se osvrnuo i na svoju igru i ulogu u ekipi.

- Svjestan sam kako sam podbacio u nekim utakmicama. Međutim, bilo je i promjena u sastavu, a ni sa svakim igračem nije isto razumijevanje na terenu. Sada je najbitnije da forma ide uzlaznom putanjom. Spreman sam i vjerujem kako ću i na Grbavici pružiti dobru igru - istaknuo je Begić.

Trener Karačić ističe kako će na Grbavici igrati dvije ekipe koje se odlično poznaju.

- Oni jesu promijenili trenera, ali to je i dalje ekipa slična onoj s kojom smo ranije igrali. Iako su i dalje bez pobjede, siguran sam kako će Blaž Slišković podignuti njihovu igru na viši nivo - kazao je Karačić.

Trener Širokog Brijega naglasio je da je najbitnije kako će njegov tim reagovati u defanzivnim zadacima.

- Igrat ćemo na kvalitetnom terenu, možemo svoj plan igre provesti u djelo i to mi dodatno ulijeva nadu u pobjedu - zaključio je trener Širokobriježana.

Na utakmici na Grbavici koja se igra u petak, 7. maja, u 20 sati u sastavu Širokog Brijega neće biti Jure Obšivača i Ivana Grgića zbog kartona i Tea Hercega koji se još nije u potpunosti oporavio od povrede iz utakmice s Krupom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.