open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
U Širokom (ne)kalkulišu: Dvije pobjede ne garantuju Evropu
U 31. kolu Premijer lige BiH na Pecari se sastaju NK Široki Brijeg i FK Mladost Doboj – Kakanj, a susret su najavili pomoćni trener Širokog Brijega Jure Ivanković i napadač Stipe Jurić koji se nadaju pobjedi te plasmanom u Evropu.
21.05.2021. u 13:49
get url
text

Ivanković je naglasio kako se od početka nadaju da će se naći u borbi za plasman u Evropu.

- Ne osjećamo neki poseban pritisak jer smo se pripremali i pretpostavili da će utakmice pred kraj sezone biti ključne u ostvarenju našeg cilja. Postoje određene kalkulacije koje nam ne idu u prilog, tako da se može dogoditi da i s dvije pobjede ne ostvarimo plasman u Evropu. Međutim, mi se ne bavimo puno time, naš fokus je na utakmici u nedjelju - kazao je Ivanković.

Dolazi idealan protivnik, dodao je, da se ostvari pobjeda i približavanje zacrtanom cilju, a to je plasman u Evropu.

Pritom je naglasio kako kroz cijelu polusezonu imaju određenih kadrovskih problema i povreda u timu.

- Roster je malo sužen za ovu utakmicu, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih i raspoloženih igrača. Naši mladi igrači su čekali i dočekali svoju priliku, tako da se nadam da ćemo sklopiti dobar sastav od igrača koji će biti spremni odgovoriti na sve zahtjeve koje nosi ova utakmica protiv Mladosti – naglasio je Ivanković te istaknuo kako je Zachara završio s ovom polusezonom jer je slomio rebro na posljednjoj utakmici.

Utakmicu je najavio i najbolji strijelac Širikog ove sezone Stipe Jurić, koji je postigao sedam pogodaka u Premijer ligi i jedan u Kupu BiH.

- Kroz cijelu sezonu, kad sam igrao od početka ili ulazio s klupe, bio sam fokusiran i davao sto posto od sebe. Takav sam karakter i neke stvari me ne mogu pokolebati. Zadovoljan sam golovima koje sam do sada postigao, a tu su još dva kola i ne vidim razlog da još ne povećam svoju statistiku – naglasio je Jurić koji je Širokom donio bod u prošlom kolu pogotkom s bijele tačke protiv Slobode u Tuzli.

Utakmica se igra u nedjelju, 23. maja, s početkom u 17 sati na stadionu Pecara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.