open-navfaktor-logo
search
Pred gostovanje Borcu
U Širokom Brijegu ne razmišljaju o novom remiju: Vjeruju u sebe i idu na pobjedu
U devetom kolu Premijer lige BiH u Banjoj Luci će derbi odigrati Borac i Široki Brijeg.
16.09.2021. u 16:33
get url
text

O gostovanju kod Borca govorili su trener Širokobriježana Jure Ivanković i vezni igrač Bože Vukoja.

Ivanković je naglasio kako posao neće biti lagan i da je ova utakmica zahtjevna za njegovu ekipu s obzirom na rezultate i dosadašnje okolnosti.

- Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica, kao i prethodne tri jer se sastaju timovi približne kvalitete. Uvjeren sam kako u ovoj ligi nijedna ekipa nije toliko kvalitetnija da nas može izdominirati i olako pobijediti – kazao je Ivanković.

Ocijenio je kako obje sekipe imaju problema na početku sezone.

- Borac je kvalitetan tim, a i Banja Luka je sigurno neugodno gostovanje. U nizu kvalitetnih pojedinaca ističe se Goran Zakarić na kojega trebamo obratiti posebnu pozornost. Kad mu se dopusti, igrač je koji svakome može napraviti problem – rekao je Ivanković i dodao kako su u analizi otkrili njihove najveće prednosti.

- Znamo na koji način možemo zaustaviti Borca i to ćemo pokazati na travnjaku. U pripremi utakmice najviše smo radili na traženju puta i načina kako probiti našu psihološku barijeru u napadu i postići pogodak. U Banjoj Luci sigurno ne planiramo igrati na remi – naglasio je trener Širokog Brijega.

Vezni igrač Bože Vukoja istaknuo je važnost timskog duha i vjere u svoje mogućnosti.

- Borac je iskusna ekipa s dobrim pojedincima. No, među nama saigračima vlada pozitivno ozračje, vjerujemo u sebe i idemo na pobjedu - kazao je Vukoja.

Igrač Širokog je istaknuo kako voli igrati u sredini terena i da su na toj poziciji osjeća najsigurniji.

- Iako ovisi od utakmice, najviše volim igrati na poziciji prednjeg veznog. Ipak, s druge strane, to mi je najmanje bitno. Mogu odgovoriti na postavljene zadatke i na poziciji šestice, osmice ili desetke. Na raspolaganju sam treneru za svaku poziciju - zaključio je Vukoja.

Za ovu utakmicu Ivanković neće moći računati na suspendovane Paponju i Brekala, povrijeđene Ikića i Begića, te Grgića koji ima virozu.

Meč se igra u petak 17. rujna u 20 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, a sudija susreta je Admir Musić iz Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.