open-navfaktor-logo
search
PU Trebinje
U selu kod Bileća otkrivena plantaža marihuane, vlasnik uhapšen
Pripadnici Policijske uprave Trebinje tokom proteklog vikenda su, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, izvršili pretragu terena u općini Bileća, selo Mirilovići.
09.08.2021. u 15:52
get url
text

Tom prilikom pronašli su plantažu od 99 stabljika indijske konoplje visine do 300 centimetara, saopćeno je iz PU Trebinje.

Zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa pronađenom plantažom, uhapšen je M. D., a potom su izvršeni pretresi na tri lokacije.

Osim na mjestu pronalaska stabljika i kuće osumnjičenog, pretreseni su i pomoćne prostorije i vozilo koje koristi osumnjičeni.

- Tom prilikom je pronađeno oko 1.570 grama suhe materije, koja asocira na marihuanu. Također, pronađena je puška sa pripadajućom municijom, rezervoari za vodu sa opremom za polijevanje, i precizna vaga. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, kao i krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - navodi se u policijskom saopćenju.

{$galerijaFotografija}

Bileća, plantaža marihuane, 09.08.2021.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.