open-navfaktor-logo
search
Mjesto Vučilovac
U Savi kod Brčkog pronađeno tijelo, sumnja se da se radi o ubijenom Edinu Zejćiroviću
Brčanski Osnovni sud je danas po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta odredio pritvor za trojicu muškaraca iz Brčkog zbog sumnje da su oteli, a potom na svirepi način ubili Zejćirovića
06.12.2019. u 16:24
get url
text

U rijeci Savi na podrčju Brčkog danas je pronađeno tijelo, a sumnja se da se radi o Edinu Zejćiroviću iz Čelića, za kojim se traga od 17. novembra, potvrđeno je Faktoru iz izvora bliskog istrazi ovog slučaja.

Tijelo zasad neidentifikovane osobe nađeno je u mjestu Vučilovac kod Brčkog, a izvlačenje je u toku.

Brčanski Osnovni sud je danas, podsjećamo, po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta odredio pritvor za trojicu muškaraca iz Brčkog zbog sumnje da su oteli, a potom na svirepi način ubili Zejćirovića.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva Brčko distrikta, pritvor je određen za S. H. (40), S. D. (22) i N. H. (26), zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

- Osim toga, pritvor je opravdan krivičnim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice - navodi se u saopćenju.

Iz Policije i Tužilaštva Brčko distrikta zasad ne mogu dati zvaničnu potvrdu ovih informacija. 

- Zasad ne možemo ništa komentirati. Na istrazi ovog slučaja se intenzivno radi, a o rezultatima će javnost biti blagovremeno informisana - kazao nam je šef Operatitvno-komunikacionog centra Policije Brčko distrikta Halid Emkić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.