Porezna uprava

U Sarajevu zapečaćeni objekti vlasnika privedenih u akciji "Kasa"

Objavljeno: 22.03.2019. u 16:43 Autor: E. D. - Š.

Zapečaćeni objekti u kojima nisu izdavali račune, imali neprijavljene radnike

Kako saznaje Faktor, Porezna uprava u skladu sa dogovorom sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo, u sklopu svojih operativnih aktivnost zapečatila je danas više objekata u Sarajevu. Riječ je o ugostiteljskim objektima čiji su vlasnici osumnjičeni za utaju poreza u okviru akcije "Kasa".

Foto: KEMAL SOFTIĆ

Zapečaćeni su oni objekti u kojima je utvrđeno da ni danas nisu izdavali račune, koji imaju neprijavljene radnike. Objekti će vjerovatno ostati zapečaćeni do ponedjeljka.

- U ponedjeljak, ovisno od toga hoće li oni otkloniti nepravilnosti, koje su kod njih utvrđene, vidjet će se šta dalje. Dakle, to su objekti obuhvaćeni u akciji Tužilaštva KS za koje je utvrđeno da su imali neptravilnosti kod fiskalizacije. Operativne aktivnosti su u toku - rečeno nam je u Poreznoj upravi FBiH.

Podsjećamo, vlasnici ovih ugostiteljskih objekata danas su se našli pred Općinskim sudom u Sarajevu gdje im je Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo mjere zabrane koje još nisu potvrđene.

Između ostalog, Tužilaštvo KS predložilo je zabranu upravljanja poslovanjem, sastajanja s osumnjičenim, svjedocima, odnosno konobarima, te zabranu prilaska objektima.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije