open-navfaktor-logo
search
Predati MUP-u USK
U Sarajevu uhapšeni Afganistanci osumnjičeni za ubistvo migranta u Bihaću
Tri migranta porijekom iz Afganistana, koji se sumnjiče da su u petak, 15. aprila, ubili državljanina Pakistana, također migranta, u gradskoj aleji u Bihaću, uhapšeni su jutros u Sarajevu.
17.04.2022. u 12:00
get url
text

VEZANI TEKST - Uznemirujuće - Objavljen snimak ubistva migranta u Bihaću

Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić saopćio je da su policajci u jednoj kući na području općine Stari Grad pronašli i uhapsili tri državljanina Afganistana.

- Pretresom tog objekta u kojem su ove osobe locirane i pronađene policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli: dva pištolja i pet metaka, te osam prstenova, jednu narukvicu i jedan sat, za koje se sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela - kazao je Hadžiabdiž.

Nakon ispitivanja u policiji, uhapšeni H. A. M. rođen 2001. godine, S. K. Z. rođen 1994. godine i U. R. rođen 1999. godine, predati su u dalju nadležnost policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Poslije ispitivanja u MUP-u Unsko-sanskog kantona, oni su predani Tužilaštvu USK na dalje postupanje, saopćeno je naknadno iz MUP-a USK. Oni se sumnjiče za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sukob dvije grupe migranata dogodio se u petak oko 18 sati, u Gradskoj aleji - nedaleko od stadiona Nogometnog kluba Jedinstvo u Bihaću, a jedan od učesnika u sukobu pucao je iz vatrenog oružja.

Policija je na mjestu događaja zatekla dvije teško povrijeđene osobe, od kojih je jedna odmah podlegla od nanesenih povreda. Druga povrijeđena osoba prevezena je u bolnicu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.