open-navfaktor-logo
search
Po nalogu Tužilaštva BiH
U Sarajevu uhapšen Denis Stojnić, sumnjiči se i za navođenje na prostituciju
U Sarajevu je sinoć uhapšen poznati MMA borac i poduzetnik Denis Stojnić.  
30.10.2022. u 08:21
get url
text

Nalog za hapšenje Stojnića izdalo je Tužilaštvo BiH.

Kako je potvrđeno za N1, Stojnić je uhapšen zbog podataka u vezi sa Sky aplikacijom, a na teret mu se stavljaju djela iz oblasti organizovanog kriminala.

U proteklim danima više osoba je uhapšeno zbog povezanosti sa korištenjem ove aplikacije a sve je počelo hapšenjem Admira Arnautovića – Šmrka.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopćili su da su sinoć oko 23 sata po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici MUP-a KS u ulici Zelenih Beretki, na području općine Stari grad Sarajevo, uhapsili D. S. rođenog 1980. godine iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju i primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine obavljeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela. Uhapšeni je smješten u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo i nad njim će se tokom dana nastaviti kriminalistička obrada. O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom policijski službenici nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja predmetnih krivičnih djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.