open-navfaktor-logo
search
238 učesnika
U Sarajevu sutra počinje Evropski judo kup za juniore
Takmičnje počinje u subotu od 11 sati, dok je ceremonija svečanog otvaranja zakazana za 16 sati, nakon čega startaju borbe za medalje
05.07.2019. u 21:57
get url
text

Evropski judo kup za juniorke i juniore u naredna dva dana održat će se u Sarajevu. Za razliku od ranijih izdanja ovogodišnje prestižno takmičenja za mlade judoke održat će se u dvorani hotela Hills na Ilidži.

Iz godine u godinu judo sport postiže vrhunske rezultate, što su potvrdile i dvije srebrene medalje koje je na Evropskim igrama u Minsku osvojila naša najbolja sportistkinja Larisa Cerić.

Na takmičenjima poput ovog stasali su i stasavaju osvajači evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja.

Dobrodošlicu gostima na žrijebu poželio je Branislav Crnogorac, predsjednik Judo saveza Bosne i Hercegovine.

- Sarajevo je grad sporta. Želim vas podsjetiti da su u Sarajevu 1984. godine održane Zimske olimpijske igre, dok je ove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održan Evropski zimski festival za mlade - kazao je Crnogorac.

Čovjek zaslužan za najveće rezultate bh. judoka i našeg sporta naglasio je kako je nacionalni savez naše zemlje do sada organizovao pet evropskih i jedno svjetsko prvenstvo.

- Ove godine na Evropskom judo kupu za juniore učestvovat će predstavnici 25 zemlja, a nastupit će ukupno 238 takmičara. Iskreno se nadam da ćemo uživati u borbama i ambijentu nove dvorane. Želim vam ugodan boravak u Sarajevu - dodao je Crnogorac.

Takmičnje počinje u subotu od 11 sati, dok je ceremonija svečanog otvaranja zakazana za 16 sati, nakon čega startaju borbe za medalje.

Nakon dvodnevnog takmičenja u organizaciji Judo saveza Bosne i Hercegovine, od ponedjeljka na Ilidži će se održati i četverodnevni Judo kamp, ali u organizaciji Judo saveza FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.