navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
BH Content Lab

U Sarajevu se snima nova serija, smijeh zagarantovan: Pogledajte prve kadrove "Princa iz Eleja"

Prvi kadrovi za novu seriju u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma zabilježeni su danas u Sarajevu. U pitanju je serija "Princ iz Eleja" u režiji Alena Šimića, za koju scenario potpisuju Elma Tataragić, Enes Zlatar i Dušan Vranić.

Objavljeno: 24.01.2023. u 16:18
get url
text

Producentica nove serije "Princ iz Eleja" je Amra Bakšić Čamo, a glavne uloge igrat će Mediha Musliović, Nadin Mičić, Alen Muratović i Moamer Kasumović.

{$galerijaFotografija}

Radnja serije će pratiti život 45-ogodišnjeg Mikija koji se vraća iz Amerike nakon mnogo godina. On je kao nov: zategnut je, utegnut je, ima sjajnu Amerikanku Kate pored sebe koja je teksaška bogatašica. On je Kate ubijedio da je u Sarajevu bio zvijezda, ali u Sarajevu ga niko ne prepoznaje, što zbog toga što je izoperisan i odudara od svojih prijatelja, što zbog toga što nikada nije ni bio zvijezda. On odlučuje da kupi lokalnu televiziju koja jako često pušta spotove od prije 20 godina, među kojima je i njegov jedini hit. No kako će Miki uspjeti da vidi televiziju?

Inače, BH Telecom je do sada putem najveće domaće platforme za produkciju BH Content Lab, u saradnji sa domaćim producentskim kućama, realizovao snimanje i kriminalističke drame "Kotlina" kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić-Čamo u režiji Danisa Tanovića.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da su se stvari počele odvijati prilično brzo nakon stvaranja najveće platforme za produkciju audio-vizuelnog sadržaja.

- Danas se nalazimo na snimanju trećeg sitcoma, jedne vrlo zanimljive i originalne priče koja nam se vrlo svidjela i koja će donijeti mnogo zabave i smijeha za sve korisnike MojeTV u BiH i regionu. Naše ambicije su da neki od projekta imaju i globalni uspjeh  - istakao je.

{$galerijaFotografija}

Također, potpisani su protokoli o saradnji, otkupu prava i daljem razvoju sa redateljicom Jasmilom Žbanić za kriminalističku dramu "Znam kako dišeš", sa Amrom Bakšić-Čamo iz Centra za savremenu umjetnost za serije "Komar" te rediteljima Srđanom Vuletićem za seriju "Tender" i Ademirom Kenovićem za seriju "Kad sam bio Hodža".

Do kraja 2024. godine BH Telecom će investirati 27 miliona KM za snimanje serijskog i filmskog sadržaja.

Sa snimanja serije "Princ iz Eleja"24.01.2023.
1 od 8
left-arrowright-arrow