Treći dan SFF-a

U Sarajevu praznična atmosfera: Ulice pune šetača i turista, u baštama se traži stolica više

Objavljeno: 18.08.2019. u 13:37

Među mnogima koje je naš fotoreporter "uhvatio" na "sarajevskoj špici" je i Amra Silajdžić Džeko, koja se sa flašom vode u ruci prošetala Ferhadijom

FOTO: Damir Hodžić

U glavnom gradu BiH, treći dan SFF-a traje prava festivalska atmosfera.

Ulice Sarajeva vrve od šetača i stotina turista koji su pristigli u grad sa svih strana svijeta, mnogi od njih upravo zbog Sarajevo film festivala.

Fotoreporter Faktora prošetao je sarajevskim ulicama i zabilježio dio atmosfere koja trenutno vlada u gradu.

Foto: Damir Hodžić

Među mnogima koje je naš fotoreporter "uhvatio" na "sarajevskoj špici" je i Amra Silajdžić Džeko, koja se sa flašom vode u ruci prošetala Ferhadijom, dok se u baštama kafića tražila stolica više.

Foto: Damir Hodžić

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na festivalskom trgu je uživao na kafi sa Vlasnikom "ASA Preventa" Nijazom Hastorom i njegovom suprugom, koji su redovni u Sarajevu za vrijeme festivala.

Skaka je na svojoj Facebook stanici objavio kako su razgovarali o saradnji, zajedničkim temama i neizostavnom bosanskom ćilimu koji je pokupio svu pažnju na ovogodišnjem otvaranju SFF-a.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije