open-navfaktor-logo
search
Američki brend
U Sarajevu otvoren Caribou Coffee
U Sarajevu je danas otvoren Caribou Coffee. Riječ je o američkom brendu koji ima više od 600 poslovnica u svijetu, sada i u Sarajevu. Objekat u Sarajevu se nalazi na Pofalićima, na adresi Fra Filipa Lastrića 2.
08.08.2020. u 10:28
get url
text

Adi Puran, menadžer operacija za Caribou Coffee, rekao je da se ovaj američki brend pojavio prije 20 godina i predstavlja samouslužnu kafeteriju. Osnovan je u SAD-u u državi Minnesota. U posljednjih deset godina je jedna velika ekspanzija brenda Caribou Coffee, gdje su se proširili na Aziju i Sjevernu Afriku. Samo američko tržište ima više od 1.000 poslovnica.

- Mi ovdje raspolažemo sa devet različith vrsta kafe koje koristimo u našim proizvodima. Te vrste kafe se dijele po porijeklu, a one su sa američkog, afričkog i azijskog kontinenta. Koristimo 100 posto arabiku kafu koju dosad nismo imali priliku vidjeti u BiH, osim ako je neko nije privatno uvezao - rekao je Puran.

Arabika kafa je, dodaje, malo drugačija, njena komponenta, aroma. Ova kafa ima bogatu, debelu kremu, malo je svjetlija, nakon ispijanja u ustima ostaje prijatan okus. 

{$galerijaFotografija}

-To je jedna od najkvalitetnijih kafa na svijetu. Ima manje kofeina nego one na koje smo navikli. Naprimjer, mi kada pravimo klasičnu espresso, njegova gramaža je 13 grama, dok je u drugim kafićima 7-8 grama. Cijena naše espresso kafe je 2,5 KM - navodi Puran i dodaje:

"Mi kao firma Herbal Group koja je preuzela ovu franšizu dobili smo ugovor na koji imamo ekskluzivitet u cijeloj BiH. Plan je da se u narednih 10 godina otvori 15-ak poslovnica. Ovo je prva u Sarajevu, a vrlo brzo će se otvoriti još dvije, jedna na Ilidži i još jedna u gradu. Mislim da će Sarajevo imati oko pet poslovnica, a onda ide ekspanzija po drugim gradovima".

Radno vrijeme će biti svaki dan 7-23 sata, a pored kafe gostima će nuditi i specijalne sendviče, bogato napravljene po američkoj recepturi (od 3 do 5 KM).

- U ovoj kafeteriji svako može naći nešto za svoj ukus, a imamo i proizvode bez glutena - rekao je Puran.

U svojoj ponudi imaju preko 60 različitih kako toplih, hladnih tako i blendiranih unikatnih napitaka.

Danas, na dan otvaranje kafeterije, u Caribou Coffee je dan otvorenih vrata.

Caribon caffee 08.08.2020
1 od 28
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.