open-navfaktor-logo
search
ZJZFBiH
U Sarajevu održan sastanak sa predstavnicima javnih servisa i javnih RTV u Federaciji BiH
U Sarajevu je danas na inicijativu Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, a u suradnji sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Vladom Federacije BiH, u prostorijama ZJZ Federacije BiH održan radni sastanak sa predstavnicima javnih servisa i javnih RTV u Federaciji BiH.
08.09.2021. u 18:47
get url
text

Tema sastanka je bio pregled dosadašnjih aktivnosti i dogovor oko daljnjih oblika suradnje u emitiranju promotivnih TV spotova i drugih materijala vezanih za promociju cijepljenja protiv COVID-19, koje je Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH pripremio u proteklom periodu.

Siniša Skočibušić, v. d. direktora Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, istakao je ovom prilikom da je od početka pandemije COVID-19 značajan dio komunikacije s javnošću Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH bila saradnja sa medijima i diseminacija naučno i stručno utemeljenih informacija vezanih za mehanizam nadzora i kontrole pandemije COVID-19, kao i mjere zaštite zdravlja svih građana. Podsjetio je da je vakcinacija protiv COVID-19 najučinkovitiji način za kontrolu i zaustavljanje pandemije koja ugrožava ljudske živote, opterećuje zdravstvene sustave, ostavlja velike ekonomske posljedice i onemogućava odvijanje normalnog života.

Prof. dr. Aida Ramić-Čatak kratkom prezentacijom upoznala je prisutne sa aktivnostima koje je ZJZ Federacije BiH do sada poduzeo, kao i planom za intenziviranje promocije vakcinisanja protiv COVID-19 u Federaciji BiH. Prisutnima je prezentiran i značajan broj edukativno–informativnih materijala koje je u proteklom periodu pripremio Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH u suradnji sa Federalnim ministarstvom zdravstva, a uz podršku ureda UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije u BiH, u okviru kampanje za promociju cijepljenja protiv COVID-19 pod sloganom "Zbog onih koje voliš #vakcinedjeluju".

Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Vlade Federacije BiH zahvalili su medijima na dosadašnjoj saradnji, posebno u promociji vakcinisanja protiv COVID-19 te su ih pozvali da se još aktivnije uključe u promociju emitiranjem video spotova i drugog promotivnog materijala ZJZ Federacije BiH, kako bi poruke dospjele do što većeg broja naših građana, što bi u konačnici rezultiralo i većim brojem vakcinisanih osoba u Federaciji BiH, saopćeno je iz Zavoda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.