open-navfaktor-logo
search
Dan pobjede
U Sarajevu obilježena godišnjica oslobađanja azerbejdžanske teritorije u Karabahu
U Parku prijateljstva u sarajevskom naselju Dobrinja obilježen je Dan pobjede, koji se u Azerbejdžanu obilježava povodom druge godišnjice oslobađanja azerbejdžanske teritorije u Karabahu koja je bila pod višedecenijskom armenskom okupacijom.
10.11.2022. u 11:25
get url
text
Park prijateljstva

Položeno je cvijeća i odata počast azerbejdžanskim šehidima koji su položili živote u ratu za oslobađanje Karabaha. Cvijeće su položile delegacija ambasade Azerbejdžana, predstavnici institucija Turske, kao i delegacija Općine Novi Grad Sarajevo, koju je predvodio predsjedavajući Općinskog vijeća Mirza Selimbegović. Odlomke iz Kur'ana i dovu proučio je ataše za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u BiH Yunus Keles.

Predsjedavajući Mirza Selimbegović kazao je kako je Azerbejdžan naša prijateljska zemlja, koja ima historijsku povezanost sa Bosnom i Hercegovinom.

- Mi smo se odazvali njihovom pozivu da obilježimo Dan pobjede, naša historija je slična i naš narod je prošao slično kao i narod Azerbejdžana. Tim povodom oni su napravili park i spomen-obilježje koji povezuju ova dva naroda - kazao je Selimbegović, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.