open-navfaktor-logo
search
Tradicionalno
U Sarajevu danas šesti "Bentbaša Cliff Diving": Skakačke vještine pokazat će 15 takmičara iz regiona
U glavnom gradu BiH, na poznatoj sarajevskoj Bentbaši, danas će sa početkom u 14 sati po šesti put biti održano takmičenje u skokovima u vodu "Bentbaša Cliff Diving 2020".
22.08.2020. u 11:17
get url
text
Bentbaša, skokovi u vodu
Bentbaša, skokovi u vodu

Organizator “Cliff Diving Bentbaša 2020“ je kao i ranijih godina Udruženje za promociju sporta i turizma “SporTur“ iz Sarajeva.

Jedan od organizatora skokova i bh. skakač u vodu Dino Bajrić kazao je kako je sve spremno za održavanje današnjih skokova, koji se nažalost, kao i brojna druga sportska dešavanja, održavaju u sjeni pandemije koronavirusa.

- Nažalost, zbog pandemije ove godine na takmičenje nisu mogli doći i skakači iz evropskih zemalja. Ove godine ćemo imati oko 15 skakača iz regiona, odnosno BiH, Crne Gore i Srbije - rekao je Bajrić.

Tako će na ovogodišnjim skokovima takmičari skakati samo u kategoriji tradicionalne "laste", dok druga kategorija, koja se inače praktikuje na Bentbaši, "high diving" ili figurativni skokovi u vodu, neće biti izvođena upravo zbog nedovoljnog broja takmičara iz Evrope koji izvode tu vrstu skokova.

Vrijeme danas je idealno za skokove. U Sarajevu je danas sunčano, a najavljena je temperatura oko 30 stepeni.

Bajrić podvlači kako će skokovi na Bentbaši biti održani uz poštivanje važećih mjera uvedenih zbog pogoršane COVID-19 epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, odnosno uz poštivanje mjere kojom je na otvorenom prostoru dozvoljeno okupljanje ne više od 100 ljudi.

- Što se tiče publike moramo vodit računa o svim mjerama tako će danas na Bentbaši skokove moći pratiti maksimalno 100 ljudi. Taj prostor će biti zatvoren zaštitnom ogradom kako bi mogli kontrolisati ulazak i izlazak ljudi. Osiguran je i sasvim dovoljan broj maski i dezinfekcijska sredstva. Kao organizatori maksimalno vodimo računa o svim mjerama - poručio je Bajrić.

Skokovi na Bentbaši izvode se sa platforme koja je na visini 18 metara, a dubina vode je četiri metra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.