Laptopi koji su instalirani u zbornici, poklon su ambasade Kraljevine Saudijske Arabije i Kulturnog centra Kralj Fahd, koji već 20 godina djeluje na području općine Novi Grad.

Otvaranje elektronske zbornice upriličeno je na Nacionalni dan Kraljevine Saudijske Arabije i godišnjice postojanja Kulturnog centra Kralj Fahd, koji su školi "Fatima Gunić" poklonili 15 laptopa, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

Svečanosti je prisustvovao Hani bin Abdullah Mominah, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, direktor Kulturnog centra Kralj Fahd u BiH doc. dr. Muhamed Alu Šejh sa saradnicima, ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Anis Krivić, dopredsjedavajuća Gradskog vijeća Edina Gabela i predstavnici Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Novi Grad.

Učenici škole porijeklom iz Saudijske Arabije izveli su prigodan program, a gostima su uručene zahvalnice za doprinos u razvoju obrazovanja.

U OŠ "Fatima Gunić" ranije je otvorena i elektonska učionica za rad učenika, koji neke zadatke ne mogu raditi na laptop uređajima, tako da im je osiguran prostor sa 20 računara, gdje mogu doći i uraditi domaće zadatke.