open-navfaktor-logo
search
Izbori
U sarajevskim gradskim općinama uglavnom otvorena sva biračka mjesta
U četiri gradske općine u Sarajevu - Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad sva biračka mjesta su uglavnom otvorena na vrijeme.
02.10.2022. u 09:00
get url
text

Na nekoliko biračkih mjesta zabilježena su neznatna kašnjenja prilikom otvaranja, a do 08.15 sati nije bilo otvoreno samo jedno biračko mjesto na Ciglanama u općini Centar.

Iz Općinske izborne komisije Centar Feni su kazali da su otvorena sva redovna biračka mjesta izuzev jednog, na području Ciglana.

Rekli su da rade na otklananju problema, s obzirom da ne mogu da stupe u kontakt sa imenovanim predsjednikom biračkog odbora na tom biračkom mjestu.

Mobilni timovi su na terenu - navode iz OIK Centar.        

Prama informacijama iz Općinske izborne komisije Stari Grad, svih 46 biračkih mjesta je otvoreno. Od tog broja 31 biračko mjesto je otvoreno u 07.00 sati, a 15 biračkih mjesta je otvoreno sa zašnjenjem od par minuta radi brojanja glasačkih listića. Najkasnije je otvoreno u 07.20 sati i na svim biračkim mjestima na kojima se kasnilo sa otvaranjem za toliko vremena će biti produžen rad poslije 19.00 sati.  

Na terenu je i osam mobilnih timova. Ukupan broj birača u toj općini je 36.343.

Na području općine Novo Sarajevo prava glasa ima 67.737 građana.

Predsjednica Općinske izborne komisije Novo Sarajevo Sanja Škuletić kazala je Feni da je 101 redovno biračko mjesto i jedno mjesto za glasanje nepotvrđenim glasačkim listićima otvoreno na vrijeme jutros u 07.00 sati.

Po njenim riječima, svi birački odbori su na mjestu i do sada nemaju nikakvih prigovora na sami proces izbora koji se odvija prema planu.

Na vrijeme su otvorena i sva biračka mjesta na području općine Novi Grad, 158 redovnih biračkih mjesta i jedno mjesto za glasanje u odsustvu. Na terenu je angažirano 14 mobilnih timova.

Kako je Feni rečeno u Općinskoj izbornoj komisiji Novi Grad, uredno protiče izborni proces. Svi birački odbori su na svojim mjestima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.