open-navfaktor-logo
search
Čarter let
U Sarajevo sletio avion iz Rima, putnici će u Studentski dom na Bjelavama, te u Banju Luku
Sletio je avion Fly Bosnie iz Rima na Sarajevski aerodrom, javio je N1.
27.03.2020. u 19:27
get url
text

Na čarter letu iz Rima nalazilo se, prema najavama, blizu 50 bh. državljana koje je pandemija koronavirusa zatekla u Italiji. Dio ovih bh. građana bit će smješten u paviljonima Studentskog doma na Bjelavama, gdje je planirano da provedu potrebno vrijeme u izolaciji.

Kako je naveo N1, tri autobusa će odvesti bh. državljane sa aerodroma u Sarajevu. Dva će ići do doma na Bjelavama, a jedan će se zaputiti ka studentskom domu u Banjoj Luci.

FOTO: FENA

- U toku je obavljanje graničnih provjera, u skladu sa zakonom, nakon čega će putnici biti upućeni sanitarnim inspektorima Federalne uprave za inspekcijske poslove - sapoćili su iz Granične policije BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH saopćilo je da je specijalnim čarter letom prijevoznika FlyBosnia, po prihvatljivoj cijeni koja je bila velikodušno ponuđena u odnosu na trenutne tržišne uslove, uspješno izmješteno 47 naših državljanina, letom u kasnim popodnevnim satima na relaciji Rim - Sarajevo. Kao što je javnost već informisana, radi se uglavnom o mlađoj populaciji koja se nalazila na sportskim ili edukativnim obavezama u različitim dijelovima Italije, što je dodatno usložnjavalo rad bh. diplomata iz ambasada u Rimu i generalnog konzulata u Milanu koji su bili konstatno angažovani i u stalnom kontaktu sa našim sugrađanima tokom posljednjih dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.