open-navfaktor-logo
search
Danas dato 437 doza
U Sarajevo City Centru tokom vikenda vakcinisano 867 osoba
U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv COVID-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo (KS) organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima", u okviru koje je danas u Sarajevu na punktu u Sarajevo City Centru aplicirano 437 doza – javlja Anadolija.
30.01.2022. u 17:35
get url
text

- Uz 430 vakcinisanih jučer, na ovom punktu tokom vikenda vakcinisano je ukupno 867 osoba - saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Građanima su na raspolaganju bile vakcine Pfizer, Sinopharm, Moderna i Sinovac za prvu, drugu i treću dozu.

Vakcinacija u tržnim centrima počela je 6. novembra prošle godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u KS, ukupno je na ovaj način vakcinisano oko 11.000 osoba.

Vakcinacija u KS odvija se radnim danima i u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim grupama, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.