open-navfaktor-logo
search
Svakodnevnica u Sarajevu
U samo dvije ulice MUP KS tokom 2022. izdao više od 1.300 prekršajnih naloga zbog nepropisnog parkiranja
Nepropisno parkiranje vozila gotovo da je postala svakodnevnica u Kantonu Sarajevo. Uprkos radu saobraćajnih policajaca i izdavanju prekršajnih naloga, ovaj problem se ne rješava, naprotiv, raste.
20.02.2023. u 09:53
get url
text

Jedna od ulica u kojoj je tipičan ovaj problem jeste i Kolodvorska ulica. U ovoj ulici se nalazi zgrada Hitne pomoći te je svakog trena ispred zgrade parkiran određen broj vozila.

Upravo nasuprot zgrade Hitne pomoći u ovoj ulici nedavno je i završena izgradnja podzemne garaže. Izgradnja je trajala tri godine, a trebala je biti završena za tri mjeseca.

Iako su nam ranije u Općini Novo Sarajevo kazali da će biti otvorena krajem januara, to se nije dogodilo. Kasnije je Općina sama sebe demantirala pa su kazali da su "uvjereni da će garaža za nekoliko narednih sedmica biti u upotrebi". Još čekamo...

Problem nepropisnog parkiranja karakterisitčan je i za ulicu Envera Šehovića.

{$galerijaFotografija}

Kako su nam iz MUP-a Kantona Sarajevo rekli, za nepropisno parkiranje u ove dvije ulice tokom prošle godine izdato je nešto više od 1.300 prekršajnih naloga.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo (PU Novo Sarajevo i Jedinica za saobraćaj) tokom 2022. godine zbog nepropisnog parkiranja u ulici Kolodvorska izdali su 730 prekršajnih naloga, dok su ulici Envera Šehovića uručena 582 prekršajna naloga – kazali su iz MUP-a.

 

Nepropisno parkirana auta, Hitna, Envera Šehovića, 16.02.2023
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.