open-navfaktor-logo
search
Olakšanje roditeljima
U šalter sali Općine Centar od naredne sedmice dječiji kutak
Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Općina Centar biti prva lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini koja će uspostaviti dječiji kutak u šalter sali koju svakodnevno posjećuje veliki broj roditelja sa djecom
31.10.2019. u 14:06
get url
text

U prostorijama Općine Centar načelnik Nedžad Ajnadžić potpisao je Memorandum o razumijevanju sa predsjednicom Udruženja "Majka i dijete-Bombon" Almom Hodžić Badić.

Navedeni Memorandum zaključen je u svrhu realizacije aktivnosti na uspostavi dječijeg kutka u šalter sali Općine Centar.ž

Svrha međusobne saradnje je osiguranje formalnog okvira za zajedničko djelovanje potpisnika sa ciljem pomoći i podrške Općine Centar svakoj majci sa djetetom, u lakšem ostvarivanju njihovih prava.

Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete izrazila je zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prihvatili inicijativu za uspostavu dječijeg kutka.

- Općina Centar je prva lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini koja će uspostaviti dječiji kutak unutar šalter sale. Dok roditelji obavljaju administrativne poslove u Općini, njihova djeca će imati obezbijeđen prostor za igru - pojasnila je Šoljanin, te dodala da će naredne sedmice u okviru dodjele jednokratnih novčanih pomoći porodiljama Udruženje u saradnji sa Općinom Centar organizirati edukativno predavanje koje za cilj ima jačanje mentalnog zdravlja porodilja.

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Općina Centar biti prva lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini koja će uspostaviti dječiji kutak u šalter sali koju svakodnevno posjećuje veliki broj roditelja sa djecom.

- Raduje me da ostvarujemo izuzetno dobru saradnju koja se temelji na uzajamnom razumijevanju i uvažavanju, a sve za dobrobit roditelja i njihove djece - istakao je Ajnadžić.

Potpisivanju memoranduma u ime Općine Centar prisustvovale su i pomoćnice načelnika Mirsada Lingo i Jasmina Fazlić, saopćeno je iz Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.