Ukrajinske snage protivzračne odbrane uništile su više od 20 bespilotnih letjelica u zračnim napadima koje je Rusija pokrenula na Kijev u ranim jutarnjim satima u utorak.

Popko je naveo da je ruska vojska izvela intenzivne zračne napade na Kijev tri puta u posljednja 24 sata, dodajući da je više od 20 bespilotnih letjelica uništeno u zračnom prostoru glavnog ukrajinskog grada.

Ističući da Rusi u napadima stalno mijenjaju oružje, Popko je kazao da su ruske trupe u prethodnim napadima koristile balističke rakete i bespilotne letjelice.

FOTO: AA

Popko je naveo da su noću napadi organizovani u nekoliko talasa iz različitih pravaca, te da je "zračna uzbuna trajala oko tri sata".

Rekao je da je pad dijelova bespilotnih letjelica u različitim okruzima glavnog grada uzrokovao gubitak života i razaranja.

- Požar je izbio na posljednja dva sprata jedne zgrade jer je komad letjelice pao u stan u okrugu Golosivskij. Više od 20 ljudi je evakuisano, jedna osoba je poginula, a tri su povrijeđene - naveo je Popko.

Ističući da su se zidovi između spratova možda urušili i da se ispod ruševina nalaze ljudi, Popko je napomenuo da se traganje i spašavanje nastavlja na mjestu događaja.