open-navfaktor-logo
search
108 na respiratorima
U RS-u od danas ublažene epidemiološke mjere, u bolnicama nikad više ljudi
U entitetu Republika Srpska od danas je ponovo dozvoljen rad ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru, fitness centrima i svim priređivačima igara na sreću.
08.04.2021. u 08:46
get url
text

Rad ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru za smještaj, ishranu i piće, dozvoljen je uz strogo poštovanje uputstava koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS-a.

Odlukom entitetskog Štaba za vanredne situacije, ugostiteljskim objektima je od 5. aprila odobren rad na otvorenom, odnosno u baštama.

Zaključak kojim se od danas dopušta rad fitness-centrima i fitness-klubovima, body-building klubovima i sličnim objektima, kao i svim priređivačima igara na sreću, donesen je na sjednici Štaba 6. aprila.

Epidemiološka situacija u RS-u i dalje je krajnje nepovoljna, a u bolnicama je sve više pacijenata koji se liječe od COVID-19.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS-a, za 24 sata, a zaključno s jučerašnjim danom, u ovom entitetu je preminulo 30 ljudi, a na liječenju je bio 1.461 pacijent, što je najviše do sada. Od toga, na respiratorima je 108 oboljelih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.