U Institutu za javno zdravstvo RS-a, Univerzitetskom kliničkom centru RS-a i Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini, izvršeno je testiranje 524 laboratorijska uzorka.

- Riječ je o osam žena i pet muškaraca. Tri žene su srednje životne dobi i pet žena je starije životne dobi. Pet muškaraca je srednje životne dobi - saopćeno je a novi koronavirus potvrđen je kod 13 osoba. iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Prijedora i Banje Luke, po dvije osobe su iz Mrkonjić Grada i Teslića, i po jedna osoba je iz Dervente, Bosanske Dubice i Prnjavora.

Šest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Jedna osoba je hospitalizovana, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

- Do sada je u RS-u potvrđen 1.351 slučaj virusa korona, a ukupno je preminulo 100 osoba kod kojih je potvrđen test na koronavirus. Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 737 osoba, a testirano je ukupno 24.012 osoba - navodi se u saopćenju.