Riječ je o tri žene i 16 muškaraca. Jedna žena je srednje životne dobi, dok su dvije starije životne dobi. Tri muškarca su mlađe životne dobi, devet srednje i četiri starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, po četiri osobe su iz Modriče, Mrkonjić Grada, Teslića i Banje Luke, i po jedna osoba je iz Gacka, Prijedora i Bijeljine.

Petnaest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Tri osobe su hospitalizovane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama. Do sada je u RS-u potvrđeno 1.339 slučajeva virusa korona, a ukupno je preminulo 100 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. U RS-u od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 715 osoba, a na koronavirus testirano je ukupno 23.513 osoba.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS-a ukupno se liječe 64 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovana su 22 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji dva pacijenata. Кod dva pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a jedan pacijent je na neinvazivnom modu mehaničke ventilacije. 

U Bolnici "Sveti Apostol Luka" u Doboju zbrinuto je 49 pacijenata sa COVID 19 oboljenjem, u Općoj bolnici Trebinje 12 pacijenata, u Bolnici "Doktor Mladen Stojanović" u Prijedoru je 19 pacijenata, u Univerzitetskoj bolnici u Foči su dva pacijenta, i u bolnici u Bosanskoj Gradišci je pet pacijenata, saopćila je Vlada RS-a.