open-navfaktor-logo
search
Posljednji podaci
U RS-u još 59 zaraženih virusom korona, pet osoba umrlo
U posljednja 24 sata u RS-u je testirano ukupno 445 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 59 osoba.
25.08.2020. u 11:29
get url
text

Najviše novozaraženih je iz Zvornika i to 12, a slijedi Bijeljina sa sedam, dok je virus potvrđen u ukupno 17 općina u protekla 24 sata.

Prijavljeno je još pet smrtnih slučajeva osoba iz Ugljevika, Šipova, Laktaša i Rogatice. Trenutno je ukupno 250 hospitalizovanih u bolnicama u RS-u. Na respiratoru je trenutno 17 osoba, u UKC RS 14 i u općim bolnicama tri osobe. Direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislav Zeljković je istakao da je i dalje nepovoljna epidemiološka situacija u RS-u.

- Ovo je značajno zbog početka nove školske godine. Dostavit ćemo materijal koji će biti distribuisan svim školama o mjerama koje se unutar škola moraju poštovati. Pratit ćemo i stanje kada su u pitanju djeca. Biće održani i sastanci sa kriznim štabovima u lokalnim zajednicama u vezi početka školske godine da se rizik svede na minimum. Prvih 28 dana će biti pod velikim pritiskom - kazao je Zeljković.

Od 1. juna je stalno rast stope zaraženih virusom korona u RS-u.

- Ova situacija ne ulijeva sigurnost. U septembru ćemo se sigurno susresti sa izazovima posebno zbog djece u školama - kazala je epidemiloginja Jelena Đaković Dević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.