open-navfaktor-logo
search
Testirano 280 osoba
U RS-u 40 novozaraženih koronavirusom, dva muškarca preminula
U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata virus korona potvrđen je kod 40 osoba, a prijavljena su i dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa.
28.06.2020. u 11:34
get url
text

Radi se o dva muškarca srednje i starije životne dobi iz Teslića i Prijedora, sa udruženim oboljenjima.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 280 laboratorijskih uzoraka.

Koronavirusom je zaraženo 10 muškaraca i 30 žena, od kojih je šest mlađe, 30 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 14 osoba je iz Ljubinja, 13 iz Bileće, tri iz Laktaša, po dvije iz Prijedora i Mrkonjić Grada i po jedno iz Banje Luke, Bosanske Dubice, Trebinja, Istočne Ilidže, Bosanskog Novog i Teslića.

Većina novozaraženih su radnici fabrike za preradu ribe kod Stoca u Federaciji BiH. Higijensko epidemiološke službe domova zdravlja Ljubinje i Bileća, u saradnji sa Regionalnim centrom Instituta za javno zdravstvo Srpske iz Trebinja, preduzimaju sve neophodne epidemiološke mjere na suzbijanju širenja virusa, prenosi RTRS

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 2.201 slučaj virusa korona, a preminule su 124 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.315 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 36.374 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 131, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 46, a u općim bolnicama 85.

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 177.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.309 osoba, a nadzor je završen kod 36.677 osoba. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.