- Korisnici stanova odabrani su u skladu s Pravilnikom o kriterijima i postupkom odabira korisnika, dodjeli, načinu i uslovima korištenja stambenih jedinica u višestambenim zgradama u okviru Regionalnog stambenog programa - saopćeno je iz Vlade RS-a.

U saopćenju se navodi da vrijednost radova iznosi 967.816,92 KM,  a da je rok za izgradnju deset mjeseci.

- Također, u okviru potprojekta BH5, u Rogatici je počela izgradnja 30 stambenih jedinica za interno raseljene osobe u vrijednosti od 1.096.101 KM. Radi se o 22 kuće za bošnjačke porodice i o osam kuća za srpske porodice - navodi se u saopćenju.

Izvođač radova je Konzorcij "Braća Mićić" Modriča, koji se obavezao da će kuće po sistemu "ključ u ruke" izgraditi i vlasnicima predati u roku od sedam mjeseci. 

Iz Vlade RS-a navode da su predstavnici entitetskog sekretarijata za raseljena lica i migracije prošle sedmice posjetili i Istočno Novo Sarajevo, gdje su prisustvovali uvođenju izvođača u radove na izgradnji zgrade s 15 stanova, koji će se koristiti po modelu socijalnog stanovanja.

Preduzeće "Radis" Istočno Sarajevo je izvođač radova, vrijednost ugovora iznosi 883.129 KM, a rok za izgradnju ovog objekta je deset mjeseci.