open-navfaktor-logo
search
Projekti
U režiji Admira Glamočaka: Komedija "Bog masakra" uskoro u Pozorištu mladih Sarajevo
U četvrtak 24. marta na sceni Pozorišta mladih Sarajevo sa početkom u 20 sati premijerno će biti izvedena pradstava "Bog masakra" u režiji Admira Glamočaka.
17.03.2022. u 07:43
get url
text

U komediji "Bog masakra", četvero roditelja se sastane kako bi na civiliziran način riješili problem tuče svoje djece i sami se pretvore u vrišteća i neodgojena derišta. "Bog masakra" komedija je koja ismijava mane ekstremno politički korektnog i liberalnog društva u koje se svesrdno trudimo pretvoriti, ali i generalno mane svih ljudi u svojoj pretencioznosti i lažnosti; univerzalna je jer ismijava univerzalnu potrebu zatomljivanja životinjskog instinkta i nemogućnost prevazilaženja vlastitog ega u sukobu.

Dokazuje da, koliko god se trudili biti civilizirano, tolerantno, miroljubivo i uređeno društvo, ipak ne možemo pobjeći od svoje primarne i primatne prirode.

U predstavi igraju: Ivona Baković, Dženita Imamović Omerović, Mak Čengić i Davor Sabo. Kostimografiju potpisuje Armin Ćosić, scenografiju i dizajn Amar Zahiragić.

- Radujemo se saradnji sa Theater Factory na projektu "Bog masakra", jer je to prilika za mlade glumce. Radi se o diplomoskoj predstavi Ivone Baković, koju želimo podržati, da ima svoj život, a vjerujemo da je najbolje mjesto za podršku mladim umjetnicima upravo scena Pozorišta mladih Sarajevo – kazao je direktor Ismir Fazlić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.