open-navfaktor-logo
search
SAD
U pucnjavi u srednjoj školi ubijen tinejdžer, ima i ranjenih
Jedan tinejdžer je ubijen, a dvojica su teško povrijeđena u pucnjavi ispred srednje škole u američkoj državi Iowa, saopćila je policija, dodavši da su osumnjičenici uhapšeni.
08.03.2022. u 09:10
get url
text

Pucnjava se dogodila u popodnevnim satima po lokalnom vremenu ispred East High School u Des Moinesu, a policija je na mjestu događaja otkrila troje tinejdžera ranjenih pucnjavom te su hospitalizirani.

Jedna od žrtava preminula je od zadobijenih povreda, druga dvojica su na liječenju.

- Čini se da su hici ispaljeni iz vozila u prolazu - dodaje se u saopćenju. 

Pucnjave s brojnim žrtvama i dalje su pošast koja se ponavlja u Sjedinjenim Državama, posebno u školama, supermarketima ili na radnom mjestu. Početkom februara jedan je učenik ubijen iz vatrenog oružja, a drugi ranjen ispred škole u Minnesoti, a u novembru prošle godine 15-godišnji srednjoškolac nasumično je ciljao svoje školske kolege, ubio četvero i ranio šestero.

Godine 2018. pucnjava u srednjoj školi u Parklandu na Floridi, kada je bivši učenik s poluautomatskom puškom AR-15 ubio 17, a ranio 15 osoba na Valentinovo, izazvala je šok u cijeloj zemlji i oživjela proteste tražeći strožije kontrole prodaje vatrenog oružja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.