open-navfaktor-logo
search
Obračun u Tešnju
U pucnjavi u naselju Rosulje muškarac teško ranjen, počinilac uhapšen
Pedesetosmogodišnji muškarac teško je povrijeđen u pucnjavi koja se jučer dogodila u tešanjskom naselju Rosulje, a policija je uhapsila osumnjičenog, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.
30.09.2020. u 10:12
get url
text

Kako nam je kazala glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Alić, oko 11 sati prijavljeno je da je došlo do fizičkog sukoba između dvije osobe.

- Tom prilikom došlo je do upotrebe vatrenog oružja, te je teške tjelesne povrede zadobio G. I. (1962) iz Umaga. Zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva uhapšen je B. A. (1963) iz Tešnja - kazala je Alić.

Povrijeđeni je prevezen u Opću bolnicu Tešanj, a potom je prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Na mjestu događaja pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca obavili uviđaj.

Uhapšeni muškarac, kako nezavnično saznejemo, Adem B. iz ovog mjesta sproveden je na kriminalističku obradu, te će tokom dana najvjerovatnije, uz izvještaj o krivičnom djelu, biti predat u nadležnost Tužilaštva ZDK.

Motivi krvavog sukoba zasad nisu poznati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.