open-navfaktor-logo
search
Pokušaj ubistva
U pucnjavi na Sokocu ranjen muškarac, osumnjičeni uhapšen
U pretresu kuće osumnjičenog policija pronašla pušku i 60 metaka, te će, osim za pokušaj ubistva, biti prijavljen i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija 
26.11.2019. u 09:38
get url
text

Policija iz Istočnog Sarajeva uhapsila je B. M. sa Sokoca zbog sumnje da je pokušao ubiti sugrađanina S. D., saopćeno je iz policije.

- On se sumnjiči da je 25.novembra, u mjestu Кalauzovići, općina Sokolac upotrebom vatrenog oružja, odnosno pištolja, nanio tešku tjelesnu povredu S.D. sa Sokoca. Povrijeđena osoba je hospitalizirana u JZU Bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevu - saopćeno je iz PU Istočno Sarajevo.

U saopćenju se dodaje da su nakon uviđaja pripadnici PS Sokolac, na osnovu naredbe nadležnog suda, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, pretresli kuću i pomoćnre objekte koje koristi osumnjičeni B. M.

- Tom prilikom pronašli su vatreno oružje-pušku i oko 60 metaka različitog kalibra. U toku je dokumentovanje predmeta, nakon čega će tužulaštvu protiv B.M. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - rekli su u policiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.